Életmódváltás - Dr. Steinberger léböjt

január 22, 2017

Hónapok óta tervezgettem magamban,hogy ideje lenne életmódot váltani vagy csak megpróbálni kicsit máshogy étkezni.  Ezzel egy időben elkezdtem nézegetni a Dr. Steinberger-féle 5 napos Fitness programot, ami 5 darab (750-ml/ db) különféle levet rejt. Kicsit szkeptikus voltam vele, valahogy soha nem hittem az ilyen "csodaszerekben". Átugrottam ezt a dolgot és éltem tovább a megszokott életemet a megszokott ételekkel. Pár hete a cég megkeresett azzal a kéréssel,hogy teszteljem az 5 napos Fitness programot, úgy voltam vele,hogy akkor jöjjön nincs mit vesztenem vele. 

A csomagban 5 darab különféle levet találunk, a doboz hátulsó oldalán fel van tüntetve a sorrend és,hogy miket tartalmaznak a különféle italok. Fontos,hogy betartsuk a sorrendet és mellé a napi 2,5-3 liter víz elfogyasztását is. 


Sorrend : 
  1.  Hétfő: Bio zöldbúzafű koktél 
  2.  Kedd: Bio zöldséglé 
  3.  Szerda: Ananászlé
  4.  Csütörtök: Céklalé
  5.  Péntek: Bio sárgarépalé
 
Napi elosztás:

      • Reggeli: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet bio rozsos kenyér

      • Tízórai: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet bio rozsos kenyér

      • Ebéd: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet bio rozsos kenyér

      • Uzsonna: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 1 szelet bio rozsos kenyér

      • Vacsora: 1.5 dl Dr. Steinberger lé + 2 szelet bio rozsos kenyér
Első nap: 
 Bűzafűlé, már a neve elég bizarrul hangzik, de ahhoz képest nagyon is finom.  Először nagyon féltem tőle, az illata nem valami kellemes, de az izé az nagyon finom. Lehet hülyén hangzik, nekem az ízé a paradicsomlevesre hasonlít.  Nem volt semmi gond, kitartóan végig csináltam a napot az újdonság erejével hatott rám, bár picit kevésnek éreztem az adagot, így éhes maradtam az étkezések után. 

Második nap: 
 Zöldséglé, alapjáraton nagyon imádom a zöldségeket legyen szó bármiről, de ezt épp,hogy megtudtam inni. Nagyon nem ízlett, de ez úgy látszott csak egyéni probléma volt, anyukám belekóstolt és neki pedig nagyon ízlett.Kezdtem hozzá szokni,hogy nincs más csak rozsos kenyér, de még mindig elég nehezen viseltem. 

Harmadik nap:
 Ananász lé, itt még azt hittem ez lesz a legfinomabb lé. Nagyon jó íze van, ezzel a nappal már tényleg nem volt semmi baj. A három liter víz elfogyasztása is könnyedén ment.

Negyedik nap: 
 Lassan közeledve az utolsó naphoz jött a céklalé,ez valami mennyei ital. Mindig is szerettem a céklát és a levét is, nem esett nehezemre a fogyasztása. Ezen a napon kezdtem érezni,hogy jobban érzem magam a bőrömben, sokkal jobban ment a napi edzés is mint máskor. Az étkezéssel sem volt semmi gond.

Ötödik nap:  
 Eleve rosszabbul keltem az átlagnál, így egyszerűen nem kívántam reggel a sárgarépalevet, de muszáj volt. Hm.. nem volt a legfinomabb, de olyan rossznak sem mondanám.. elfogyott. Nagyon jól bírtam ezt a napot is, de már nagyon hiányzott minden más étel. 

Összegzés,tapasztalat: 
 Nagyon jó volt ez a hét, javult az emésztésem és a közérzetem is.  Én nem fogyni szerettem volna, csak picit javítani az életmódomon, de sikerült leadnom 1,5 kilót. Aki szeretné elkezdeni a diétát vagy csak tisztulni szeretne annak nagyszerű kiindulási pont a Dr. Steinberger italok!


You Might Also Like

0 megjegyzés